Blotevoetendans

Blotevoetendans –  Zwolle

  

Iedere maand op zondagochtend van 11.00 tot 13.00 uur, volledig vrij bewegen op muziek in een mooie ruime zaal. Met muziek die verzorgd wordt door een passievolle DJ.

Zonder begeleiding of aanwijzing, lekker in je eigen flow je eigen beweging volgen op de klanken van de muziek en de impulsen van je lichaam, al dan niet contact makend met de ander.
Hoe en wat je ook wil; mooi sierlijk, rollend op de grond, of stil op een matje.
En altijd met respect voor de ander en vooral verantwoordelijk voor jezelf.

  • Naast de zaal is er een fijne grote bar ruimte.
  • Koffie/thee/water en kleine versnapering zijn aanwezig en vrij om te pakken. (Je kan je eigen waterflesje meenemen).
  • De muziek stopt rond 12.30 of 12.45  uur. Je kunt eventueel nog even na ‘liggen’ in de zaal, na zitten in de bar, of direct vertrekken.
  • € 15,- entree bij binnenkomst.
  • Er is op de parkeerplaats bij het gebouw voldoende ruimte om (gratis) te parkeren.

Dit is een fijne plek om je lekker even helemaal over te geven aan de muziek en je bewegingen. Met welke stemming je ook hebt.
Sommige deelnemers dansen de hele ochtend op zichzelf en zakken helemaal in zichzelf. Anderen komen juist om samen te dansen, te verbinden met ‘gelijkgestemden’.

Als je wil kan het een mooie uitdaging zijn om in de dans afstemming met de ander te (onder)zoeken. Hoe het bijvoorbeeld voelt om dichter bij die ander te zijn. Een samenspel van beweging te vinden. Of juist hierin je grens aan te geven en je vrijheid te nemen en afstand van de ander te nemen, zonder oordeel, (of wel met oordeel en dit dan ook weer waarnemen.)

Op een bepaalde manier hoort iedereen erbij en maakt onderdeel uit van de groep op deze ochtend, ook al ligt hij misschien een groot deel van de ochtend op een matje.
Er is veel respect voor elkaars ruimte. En die is er letterlijk ook door de grote zaal.

Er is inmiddels een groot aantal dansers die regelmatig terugkeren en steeds zien we ook weer nieuwe gezichten, soms ook van ver.

De leeftijd van de deelnemers is heel divers, gemiddeld tussen de 35 en 55 jaar. maar er komen ook dansers van 20 of 70 jaar.

Voor de dansdata en locatie zie de pagina ‘Agenda’.

 

De Dj’s 

De muziek wordt bij de Blotevoetendans verzorgd door een Dj met enorme passie voor muziek. De Dj zal per keer wisselen. Met telkens een nieuwe geselecteerde speellijst.
Welke Dj, wanneer draait is te zien op de pagina ‘Agenda’.

De Wonderkamer is blij en dankbaar dat de volgende Dj’s bij de Blotevoetendans draaien.

Dj- Peet

Ze draait voor deze ochtenden haar speciaal geselecteerde muziek. die bestaat uit ritmische golfbewegingen, variërend van zacht en uitbundig.
Ze maakt met veel zorg een in elkaar vloeiende selectie van muziek en maakt gebruik van niet alledaagse muziek, soms bekend en vooral minder bekend. Deze vormen samen een inspirerend kunstwerk.

Dj- R22

Zijn muziek kent (speelse) golfbewegingen van zacht naar intens. Wim-r beheerst de kunst je te laten wegzakken in jezelf en je te laten meevoeren op de muziek. Het gaat hem om de dans, het samenzijn, het delen/verbinden/samen bewegend voelen.
Hoewel hij een mooie muzieklijst klaar heeft, past hij mogelijk ter plekke, tijdens de dans nog wat nummers aan- in afstemming op de energie van de groep.

Dj- T-Bor

Zijn muziek is gevarieerd van zacht en lekker ritmisch, met een mooie opbouw naar de snellere beats en weer naar rustigere muziek. Hij draait ‘Wereldmuziek’ met mooie verrassende nummers.

Voor de dansdata en locatie zie de pagina ‘Agenda’.