Kindertolken

 

De PresentChild Methode 

Kindertolken via de PresentChild Methode  is een methode om te leren begrijpen wat je kind je misschien wil vertellen met het (vervelende, of kan ook leuke) gedrag dat hij/zij laat zien.

Andere mensen en je kinderen kunnen je spiegelen. Maar wat wil bijvoorbeeld het alsmaar huilen van mijn kindje mij zeggen?

Daar is niet een pasklaar antwoord op. Dit hangt samen met de situatie en de personen die erbij betrokken zijn.

Samen met de ouder wordt er naar de mogelijke betekenis gekeken. Deze zit vaak op het onbewuste niveau van de ouder.
Als de ouder het dan ziet lijkt het net of kwartjes vallen en kan de ouder weer verder met zijn/ haar eigen stuk.
Op bijna magische wijze verandert daarmee ook het gedrag van het kind.

Wij mensen hebben een mechanisme om iets wat we meegemaakt hebben dat pijnlijk was ergens in ons onbewuste te stoppen.
We beschermen het op allerlei manieren om maar niet opnieuw met die pijn geconfronteerd te worden.
Soms is het iets dat heel groot was toen je kind was.
Als kind ben je nog zo afhankelijk van je omgeving/ouders/leraren etc.
Meestal is hetgeen helemaal niet meer erg voor je, nu je volwassen bent.
Toch blijven we het wegstoppen. Omdat iets in ons nog steeds denkt dat we er niet mee om kunnen gaan als we het weer voelen.

Als het dan toch weer gezien mag worden, geeft dit een enorme bevrijding. Doordat die we gebruikte om het weg te stoppen weer vrij komt en omdat we weer vrijer zijn in ons bewegen en niet datgene wat we onbewust ontweken, hoeven te ontwijken.

Door de band tussen jou en je kind, heeft je kind contact met jou onderbewustzijn. Hij/zij zal hierop reageren en omdat je het van jezelf niet ziet, kan het gedrag van het kind heel onlogisch lijken. En vaak ook als vervelend ervaren worden.

Soms kan een kind op hele wonderlijke manieren dingen laten zien, dat kan zelfs een letterlijke zin zijn, die precies klopt met een situatie van jou trauma(tje) van vroeger

Doordat hetgeen dat bij je ‘hoort’ weer gezien, geliefd en geleefd mag worden, kun je weer groeien en bloeien in de staat zoals die echt bij je past en waar je uiteindelijk het gelukkigst bij voelt.

Iedereen kan in meer of mindere mate verschillende rollen spelen om te overleven. en dat is ook niet erg, maar het is fijner als je er bewust van bent en een keuze hebt, of je die rol nog wel wil spelen.

 

Hoe zien de kindertolk sessies eruit?

Het traject bestaat in principe uit 3 sessies. (afhankelijk van de voortgang en de wens van de ouder)

1. Het intake gesprek; Hierin vertel je als ouder waar je bij je kind tegenaan loopt. Na aanleiding van de vragen die gesteld worden.

2. Terugkoppelingsgesprek; Hierin wordt de vertaling weer gegeven, met de boodschap die het kind aan jou als ouder geeft. Dit gaat dan niet meer zozeer over het kind, maar hierbij kijken we naar jou onbewuste/ongeleefde kant.

3. Follow- up gesprek; Hierin wordt gekeken hoe de situatie nu is en wordt gekeken wat kan helpen om alert te blijven, je nieuwe inzicht vorm te geven in je leven en/of je mogelijke beginnende verandering voort te zetten.

 

Meer informatie over kindertolken is ook te lezen op www.presentchild.com.