Over mij

 

 

Wie ik ben:

Mijn naam is Hermien Pot.
Vanuit mijn passie voor lichaamsgericht werk heb ik in 2009 De Wonderkamer opgericht. Deze is blijvend in ontwikkeling.

Na studeren/ werken/ bijleren hou ik me op dit moment vooral bezig met masseren en het ontwikkelen van projecten op het gebied van bewustwording, healing en ontspanning.

Daarnaast ben ik moeder van Moby (18 jaar) en Nina (15 jaar).

Ik hou van analyseren, uitpluizen, onderzoeken, maar in mijn werk, in contact met de ander, ben ik graag doelgericht en praktisch.

Van nature ben ik nieuwsgierig hoe mensen in elkaar zitten. En ik loop graag een stukje mee met iemand die de uitdaging aan wil gaan om de echte eigenheid te zien, deze weer lief te hebben en vandaar uit te leven. Omdat ik er van overtuigd ben dat dat uiteindelijk het meeste geluk en voldoening geeft voor iedereen.

Omdat ik niet voor niks ik ben
en jij niet voor niks jij…

 

 

Het idee:

Tijdens een 3 jarige opleiding tot body/heart/mind coach werd ik voor het eerst bewust van het effect van (intuitieve) massage. Met het diepe ontspannen word ik rustig van binnen, neem ik mijn gevoelens beter waar en volg beter mijn eigen weg.
Toen mijn kinderen nog klein waren begon ik hen te masseren voor het slapen gaan. In begin waren dit vaak tekeningetjes op de rug. Ik merkte dat ze daar rustig van werden.
Nu mijn kinderen in de puberteit zijn, merk ik hoe gemakkelijk ik nog steeds lichamelijk contact met ze kan maken. Dit maakt dat we elkaar na een conflict gemakkelijk weer kunnen benaderen en elkaars gevoelens serieus nemen.

Ik kan voelen dat het lichaamswerk mij iets heeft gedaan en ik wil anderen hierin ook graag inspireren.

 

Wat ik wil bieden:

Met De Wonderkamer wil ik een tegenhanger bieden voor de drukke, prestatiegerichte maatschappij. Veel kinderen en volwassenen worden meegesleurd door het leven in de hectiek. We hebben vaak veel verplichtingen en weinig tijd om tot rust te komen en dingen te verwerken. Op school en in de maatschappij staat kennis hoog in het vaandel en is het gevoel vaak ondergeschikt. De groepsdruk is vaak groot, waardoor er niet veel ruimte is voor eigen uniek zijn.

Door middel van massage spelenderwijs voor kinderen en massage voor volwassenen, wil ik een veilige rustige sfeer creëren, vertrouwen bieden, het gevoel geven dat je gezien wordt en welkom bent, zoals je bent, met al je eigen-aardigheden. Zodat je met meer plezier, zelfvertrouwen en kracht je eigen weg kunt volgen.

 

Scholing en opleiding:

Nadat ik de opleiding HBO- Culturele en Maatschappelijke vorming heb afgerond en een aantal jaren gewerkt heb in verschillende instellingen en projecten ben ik me steeds meer gaan verdiepen in massage en healing.

De cursussen en opleidingen die ik op dit gebied gevolgd heb:  babymassage, ontspanningsmassage, tijdens de 3 jarige opleiding tot coach heb ik verschillende massage technieken geleerd: Time out touch massage (intuïtieve ontspanningsmassage), esbima (deze massage werkt in op het diepere bindweefsel) en stoelmassage. Verder heb ik Reiki en Quantum touch gedaan.

Tijdens het verdiepen in de massage kwam ik onderzoeksresultaten tegen uit Zweden over het positieve effect van onderlinge kindermassage. Mijn enthousiasme was zo groot dat ik nascholingscursussen ben gaan volgen specifiek gericht op het masseren en coachen van kinderen en onderlinge kindermassage.

Daarnaast heb ik op het gebied van coaching de volgende trainingen en opleidingen gevolgd:
Avatar trainingen (een training voor mindshifting en persoonlijke ontwikkeling),
een opleiding familieopstellingen/systemisch werken. (zie voor info; www.verheldering.nl)
en afgelopen jaar de opleiding tot kindertolk. een inzichts-methode; kort door de bocht kan hierdoor de ouder het kind en zichzelf weer beter begrijpen. (voor meer informatie hierover, zie www.presentchild.com)

Ik heb de opleiding medische en psychosociale basiskennis gevolgd en ben aangesloten bij een beroepsvereniging (Cpion).

Mijn werkervaring bestaat met name uit het begeleiden van personen (volwassenen en kinderen) die ergens in hun leven zijn vastgelopen. Ik heb me tijdens al mijn opleidingen en cursussen verdiept in groepsprocessen, culturen en in gedrag en psyche van de mens.

 

Wondertje:

“Stevig in de aarde
Stralend als de zon
Zachtjes wiegend met de wind
Wil ik alleen maar zijn”