Over mij

 

 

Wie ik ben:

Mijn naam is Hermien Pot.
Vanuit mijn passie voor lichaamsgericht werk heb ik in 2009 De Wonderkamer opgericht. Deze is blijvend in ontwikkeling.

Na studeren/werken/bijleren houd ik me op dit moment vooral bezig met masseren, het geven van familieopstellingen en het ontwikkelen van projecten op het gebied van bewustwording, healing en ontspanning.

Daarnaast ben ik moeder van Moby (20 jaar) en Nina (17 jaar).

Ik hou van analyseren, uitpluizen, onderzoeken, maar in mijn werk, in contact met de ander, ben ik graag doelgericht en praktisch.

Van nature ben ik nieuwsgierig hoe mensen in elkaar zitten. En ik loop graag een stukje mee met iemand die de uitdaging aan wil gaan om de echte eigenheid te zien, deze weer lief te hebben en vandaar uit te leven. Omdat ik er van overtuigd ben dat dat uiteindelijk het meeste geluk en voldoening geeft voor iedereen.

Ik organiseer graag en ben graag een ‘mogelijk maker’. Ik stem af op de ander en geef veel ruimte, zodat de ander de gelegenheid krijgt antwoorden in zichzelf te vinden en weer meer verbinding met zichzelf te voelen.

 

Het ontstaan van De Wonderkamer:

Ik weet niet waar de zaadjes voor De Wonderkamer precies vandaan komen, maar tijdens mijn weg ben ik door een aantal dingen (en een heleboel mensen) geïnspireerd.
Bij deze zal ik de grote lijnen, (die nu zo in me opkomen) benoemen:

Tijdens een 3 jarige opleiding (17 jaar geleden) van Meer Mensen Mens, school voor levenskunst van Yoyo in Arnhem, werd ik voor het eerst bewust van het effect van (intuïtieve) massage. Met het diepe ontspannen werd ik rustig van binnen, nam ik mijn gevoelens beter waar en kon beter mijn eigen weg volgen.

Toen mijn kinderen nog klein waren begon ik hen te masseren voor het slapen gaan. In begin waren dit vaak tekeningetjes op de rug. Ik merkte dat ze daar rustig van werden. Het deed hun, maar ook ons contact goed.

Vanuit hier is de Wonderkamer ontstaan. Vooral gericht op lichaamswerk voor kinderen.

Dit breidde zich al snel uit richting volwassenen masseren.
Nadat ik nog een tijd ben gaan werken als coördinator in de thuiszorg ben ik me verder gaan verdiepen in de innerlijke processen (emoties en gedachten) en de energievelden, waar we allemaal onderdeel van uitmaken.

De paden die ik toen bewandeld heb zijn o.a. geïnspireerd door wat Yoyo gebruikt heeft in haar programma’s in de school van levenskunst en mij zelf toentertijd zoveel bracht.

Ik ging me verdiepen in de werking van gedachtes en overtuigingen doormiddel van Avatar. De werking van energievelden door familieopstellingen. De betekenis van anderen als spiegels bij het kindertolken en het werkelijk waarnemen van wat er nu in me speelt door Vipassana meditatie.

Nu zie ik steeds meer de waarde van het echt voelen. Ook de pijnlijke en nare gevoelens. Hoe belangrijk het is deze niet weg te drukken en de rust die het kan geven om er niet meer voor weg te hoeven rennen. (En ook om verlangens niet na te hoeven jagen).  Steeds meer ga ik de uitdaging aan alles te zien/te voelen.

Ik besef me dat dit wat makkelijk klinkt. Zo in de flow gaat het helaas niet altijd.
Er kunnen veel uitdagingen op de weg liggen.
Maar niks blijft voor altijd, alles verandert, soms snel, soms lijkt het lang te duren, maar het zal weer veranderen en ik kan elk moment weer opnieuw beginnen.

 

Wat ik wil bieden:

Misschien cliché, maar met De Wonderkamer wil ik ook graag een tegenhanger bieden voor de drukke, prestatiegerichte maatschappij.

Volgens mij is er al veel aan het verschuiven, maar toch worden er nog veel kinderen en volwassenen meegesleurd door het leven in de hectiek. We hebben vaak veel verplichtingen en weinig tijd om tot rust te komen en dingen te verwerken. Op school en in de maatschappij staat kennis hoog in het vaandel en is het gevoel vaak ondergeschikt. De groepsdruk is vaak groot, waardoor er niet veel ruimte is voor eigen uniek zijn.

Bij massage ‘spelenderwijs’ voor kinderen en massage voor volwassenen, kindertolken, familieopstellingen en vrije dans, wil ik een veilige, plezierige en ontspannen sfeer creëren en vertrouwen bieden.
Meekijken met wie je werkelijk bent en wie je gewoon mag zijn, zodat je met meer plezier, zelfvertrouwen en kracht je eigen weg kunt volgen.

 

Scholing en opleiding:

Nadat ik de opleiding HBO- Culturele en Maatschappelijke vorming heb afgerond en een aantal jaren gewerkt heb in verschillende instellingen en projecten ben ik me steeds meer gaan verdiepen in massage en healing.

De cursussen en opleidingen die ik op dit gebied gevolgd heb:  babymassage, ontspanningsmassage, tijdens de 3 jarige opleiding tot coach heb ik verschillende massage technieken geleerd: Time out touch massage (intuïtieve ontspanningsmassage), esbima (deze massage werkt in op het diepere bindweefsel) en stoelmassage. Verder heb ik Reiki en Quantum touch gedaan.

Tijdens het verdiepen in de massage kwam ik onderzoeksresultaten tegen uit Zweden over het positieve effect van onderlinge kindermassage. Mijn enthousiasme was zo groot dat ik nascholingscursussen ben gaan volgen specifiek gericht op het masseren en coachen van kinderen en onderlinge kindermassage.

Daarnaast heb ik op het gebied van coaching de volgende trainingen en opleidingen gevolgd:
t Laborint van Yoyo van der Kooi, Arnhem gericht op body, mind en soul,
Avatar trainingen (een training voor mindshifting en persoonlijke ontwikkeling),
een opleiding familieopstellingen/systemisch werken.
De opleiding tot kindertolk. een inzichts-methode, waarbij de ouder door spiegelen, het kind en zichzelf weer beter kan begrijpen.

Ik heb de opleiding medische en psychosociale basiskennis gevolgd en ben aangesloten bij een beroepsvereniging.

 

Wondertje:

“Stevig in de aarde
Stralend als de zon
Zachtjes wiegend met de wind
Wil ik alleen maar zijn”