Over mij

Mijn naam is Hermien Pot.
Vanuit mijn passie voor lichaamsgericht werk heb ik De Wonderkamer opgericht.

Na studeren/ werken/ bijleren hou ik me op dit moment vooral bezig met masseren en het ontwikkelen van leuke projecten op het gebied van gezondheid/heling, coaching en ontspanning.

Daarnaast ben ik moeder van Moby (17 jaar) en Nina (14 jaar).

Van nature ben ik nieuwsgierig hoe mensen (inclusief ik zelf) in elkaar zitten. En vind ik het boeiend hoe je meer bij jezelf kan komen en vandaar uit kan leven.

Vanuit rust, tevredenheid en vanuit je eigen passie

 

Het idee:

Vanuit mijn passie voor lichaamsgericht werk heb ik De Wonderkamer opgericht.
Tijdens mijn opleiding tot coach werd ik zelf bewust van het effect van massage. Met het diepe ontspannen gevoel kom ik weer in het hier en nu (ben ik me beter bewust van wat er nu is, zonder angst voor morgen, of spijt van gisteren), word ik rustig van binnen, neem mijn gevoelens beter waar en volg beter mijn eigen weg.
Jaren geleden begon ik met het masseren van mijn kinderen voor het slapen gaan. In begin waren dit vaak tekeningetjes op de rug. Ik merkte dat ze daar heel rustig van werden.
Nu mijn kinderen in de puberteit zijn, merk ik hoe gemakkelijk ik nog steeds lichamelijk contact met ze kan maken. Wat maakt dat we dat we elkaar na een conflict (want die zijn er gewoon.) gemakkelijk weer kunnen benaderen en elkaars gevoelens serieus nemen.

Ik kan voelen dat het lichaamswerk mij iets heeft gedaan en ik wil anderen hierin ook graag inspireren.

 

Wat ik wil bieden:

Met De Wonderkamer wil ik een tegenhanger bieden voor de drukke, prestatiegerichte maatschappij. Veel kinderen en volwassenen worden meegesleurd door het leven in de hectiek. We hebben vaak veel verplichtingen en weinig tijd om tot rust te komen en dingen te verwerken. Op school en in de maatschappij staat kennis hoog in het vaandel en is het gevoel vaak ondergeschikt. De groepsdruk is vaak groot, waardoor er niet veel ruimte is voor eigen uniek zijn.

Door middel van massage spelenderwijs voor kinderen en massage voor volwassenen, wil ik een veilige rustige sfeer creëren, vertrouwen bieden, het gevoel geven dat je gezien wordt en welkom bent, zoals je bent, met al hun eigen-aardigheden. Zodat je met meer plezier, zelfvertrouwen en kracht je eigen weg kunt volgen.

 

Scholing en opleiding:

Nadat ik de opleiding HBO- Culturele en Maatschappelijke vorming heb afgerond en een aantal jaren gewerkt heb in verschillende instellingen en projecten ben ik me steeds meer gaan verdiepen in massage en healing.

De cursussen en opleidingen die ik op dit gebied gevolgd heb:  babymassage, ontspanningsmassage, tijdens de opleiding tot coach heb ik verschillende massage technieken geleerd: Time out touch massage (ontspanningsmassage), esbima (deze massage werkt in op het diepere bindweefsel) en stoelmassage. Verder heb ik Reiki en Quantum touch gedaan.

Tijdens het verdiepen in de massage kwam ik onderzoeksresultaten tegen uit Zweden over het positieve effect van onderlinge kindermassage. Mijn enthousiasme was zo groot dat ik nascholingscursussen ben gaan volgen specifiek gericht op het masseren en coachen van kinderen en onderlinge kindermassage.

Daarnaast heb ik op het gebied van Coaching Avatar trainingen gevolgd (een training voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling) en een opleiding familie-opstellingen.

Ik heb de opleiding medische en psychosociale basiskennis gevolgd en ben aangesloten bij een beroepsvereniging (Cpion).

Mijn werkervaring richt zich met name op het begeleiden van personen (volwassenen en kinderen) die ergens in hun leven zijn vastgelopen. Ik heb me tijdens mijn opleidingen en cursussen verdiept in lichaamsgerichtwerk, groepsprocessen, culturen en in gedrag en psyche van de mens.

 

Wondertje:

“Stevig in de aarde
Stralend als de zon
Zachtjes wiegend met de wind
Wil ik alleen maar zijn”